Viorica Dăncilă și-a cerut scuze pentru discursul președintelui Iohannis. Premierul a susținut că șeful statului a vrut să transforme o ședință solemnă într-un eveniment de campanie. “”Îmi pare rău că într-un astfel de moment unii au ales să facă campanie electorală. Regret discursul președintelui și îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care astăzi se așteptau la o ședință solemnă, un eveniment major.”, a comentat Dăncilă.

Primul ministru a vorbit despre importanța valorilor NATO și despre riscurile de securitate din regiune. „Este de datoria noastră ca alături de toți ceilalți aliați să contribuim la consolidarea securității. Vom depune toate eforturile”, a punctat Dăncilă.

Trebuie amintit că Iohannis a lansat o serie de atacuri dure la PSD cu ocazia şedinţei solemne a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO. El a spus că asaltul fără precedent al majorităţii PSD la adresa statului de drept “riscă să fragilizeze” statutul României în Alianţă şi în UE.