Mulți turiști au ignorat avertismentele cu privire la valurile uriașe și au intrat în mare în această duminică, pe litoralul românesc. Intervențiile salvamarilor au fost multiple.

Printre cei salvați este și Dan Radu Rușanu, fostul președinte al ASF. Acesta se afla ]n Eforie Nord, duminică după-masă, și, ignorând sfaturile salvamarilor, s-a aventurat în mare. Valurile prea mari aproape l-au înghițit, cei care l-au salvat fiind salvamarii.  În imaginile de mai jos puteți urmări filmul salvării acestuia.

 

Anul trecut, Dan Radu Rușanu, în dosarul anchetat de DNA București, a fost trimis în judecată alături de alți șefi din ASF, cum ar fi Laura Chițoiu, director al Direcției Avizări din ASF, soția fostului ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu și de Ilie Carabulea, proprietarul societății de asigurare Carpatica SA. Laura Chițoiu a primit o pedeapsă de un an cu suspendare, iar Ilie Carabulea, șase ani și șase luni cu executare. Acesta a stat în arest preventiv patru luni, duă care a fost eliberat în luna martie.