„M-am uitat la noua televziune a lu’ Sârbu, Aleph News. Sarbu a fost inamicul meu principal 20 de ani și cel mai greu mi-a fost să lupt nu cu Sarbu din Pro ci cu Sarbu din Antenă pentru că toți voiau să-l copieze, nu să-l înfrunte.

Cu o căruță de dolari bine folosiți, Sărbu a schimbat atunci lumea televiziunii din România. Mi-a povestit Dan Spataru cum la Mamaia, când Aurelian Andreescu a luat aplauze lungi pentru interpretarea hitului „Copacul”, replica lui Spataru a fost „cu așa voce puteam și eu”.

Cu așa bani , Pro-ul lui Sarbu a putut. Azi lumea e alta !

Ma așteptăm ca lansarea să conțină cel puțin o exlusivitate mondială și nu știri clasice pe care le vezi peste tot ! Vremea știrilor echilibrate pe care le vrea Sărbu a trecut. Nu le mai găsești niciunde in lume. Publicul smart știe să aleagă și apoi să voteze pentru că votul rămâne miza știrilor oriunde in lume.

M-am uitat câteva ore la noua televizune a lu’ Sârbu și n-am înțeles deloc prim-planurile căpățânilor moderatorilor, prim-planuri exagerate și obositoare. ( acu’ mi s-a confirmat că e adevărat ce spune manualul , că prim-planurile sunt obositoare )
Capetele unor tineri care citesc știri bătrânicioase. Moderatori cu păreri dar fără notorietate.

Apoi, conceptul de „social television” despre care Sarbu zice ca e nou, e vechi , toate tv au demult content adaptat pentru toate ecranele. Publicul smart știe asta ! Facebook a devenit o chestie îmbătrânită darămite televiziunea.

Dincolo de content, doare ieftineala ambalajului. Cu asta Pro nu era obișnuit ! Siglă ponosită, bumpere , croma, mult YouTube moca…

O fi ăsta doar începutul? Sau sfârșitul ?”, a transmis Dan Negru.

Viața e frumoasă pentru că are un început și un sfârșit

„Singurul român care a contat in televiziunea mondială n-a fost Sârbu. A fost Valeriu Lazarov care a construit televiziunea modernă italiană, pe aia spaniolă. Lazarov a fost singurul care nu voia sa fie Sârbu. In România, cu productile lui, Antena avea sloganul „lider in divertismentul de televziune” și TVR era in top 3.

Când l-am întrebat pe dnul Lazarov de ce nu mai funcționează anumite formate tv, mi-a răspuns : „pentru că viața e frumoasă fiindcă are un început și un sfârșit „. O lecție frumoasă pentru noi, cei care nu ne împăcăm cu asta ! Și poate lecția pe care Lazarov i-o dă lui Sârbu, dincolo de moarte:

„Viața e frumoasă pentru că are un început și un sfârșit…”, a scris Dan Negru pe Facebook.