„Am spus că mă retrag. Unii au sperat că asta înseamnă o dispariție. Eu le spun că sunt mult mai hotărât să scriu și să vorbesc despre lucruri și momente importante. Fără menajamente”, a scris Dan Andronic.

Acesta a mai vorbit despre rezultatul procesului privind Afacerea Băneasa, dar și lucrurile trăite în ultimii ani de zile în cele peste 100 de termene de judecată.

„Am ezitat mult dacă să scriu despre finalul procesului de la Înalta Curte de Casație și Justiție privind Afacerea Băneasa. Încă sunt măcinat de lucrurile pe care le-am trăit în ultimii cinci ani, în cele peste 100 de termene de judecată și cei peste 40.000 de kilometri străbătuți în căutarea Dreptății.

Am ales să încep cu un fragment din basmul Fraților Grimm, pentru că actul de înfăptuire a Justiției a devenit din ce în ce mai mult o poveste bună de spus la gura sobei. Ca unul care a trăit de la extazul achitării la agonia condamnării cu suspendare nu sunt cel mai echidistant martor a ceea ce se întâmplă în societatea românească, dar asta nu mă va împiedica să vorbesc despre legătura între Dreptate și Oameni.

Oamenii despre care nimeni nu a mai auzit nimic

De la cei care o înfăptuiesc până la cei care primesc loviturile de măciucă ale deciziilor.

Dar am ales să scriu. Cred că am o datorie față de oamenii despre care nu ați auzit nimic în ultimele zile, de la Gheorghiță Dragomira la Dicu Corina, de la Jecu Nicolae la Stoian Ion, fără să-i uit vreun moment pe ceilalți oameni condamnați într-un dosar care a stârnit atâtea valuri din cauza condamnării nedrepte a avocatului Robert Roșu, un om despre care nimeni nu poate înțelege cum a ajuns în spatele gratiilor”, a mai adăugat jurnalistul.

Continuarea articolului poate fi citită pe Evz.ro.