„Anunțul care a venit în această dimineață poate părea pentru unii o strategie de campanie, dar eu cred că este încă o dovadă a faptului că virusul SARS-CoV-2 este o amenințare de care nici măcar cel mai puternic om al planetei – POTUS (President of The United States) – nu poate scăpa”, spune Dan Andronic.

„Din punct de vedere electoral, are o încărcătură imagologică asemănătoare cu un atentat nereușit la adresa președintelui Statelor Unite. Îl va face mult mai greu de atacat, de criticat, și va declanșa un val de compasiune”, a adăugat jurnalistul.

„Sunt foarte curios cum va trece prin acestă experiență Donald Trump, dar mai ales ce medicație va folosi, ținând cont de faptul că se încadrează în grupa de risc cea mai vulnerabilă”, a punctat Dan Andronic.

„În mod evident, infectarea sa cu coronavirus va avea un efect și asupra dezbaterilor cu Joe Biden care, cel mai probabil, vor fi amânate. Dacă ar fi să fac o predicție asupra impactului electoral, aș spune că Donald Trump va recupera o parte consistentă a diferenței dintre el și Joe Biden”, a încheiat acesta.

Zile grele pentru unchiul Sam

Trebuie menționat că, de la asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy în data de 22 noiembrie 1963, un singur președinte în funcție al SUA, Ronald Reagan, a mai fost victima unui atentat.

De asemenea, pe 30 martie 1981, în plin Război Rece, Reagan a fost împușcat de un individ pe nume John Hinckley, în fața hotelului Washington Hilton din capitala Statelor Unite.

Donald Trump este primul președinte al Statelor Unite care suferă de o boală gravă în timp ce este în funcție de la Franklin Delano Roosvelt, care a murit în timpul mandatului, de o hemoragie cerebrală masivă, în data de 2 aprilie 1945.

Președintele Donald Trump a confirmat, pe Twitter, vineri dimineața, că el și soția sa au fost infectați cu infamul coronavirus. Până la acest anunț, președintele intrase deja în izolare, după ce una dintre colaboratoarele apropiate, pe nume Hope Hicks, a fost confirmată ca pozitivă cu COVID-19.