Producatorul auto Daimler a anuntat ca se afla in discutii cu fondul de private-equity Cerberus Capital Management pentru a-si vinde participatia de 19,9% pe care o detine in cadrul constructorului auto american Chrysler LLC.

Cerberus a achizitionat in luna mai 2007 80,1% din cadrul Chrysler, in cadrul unei afaceri de 7,4 milioane de dolari. Tranzactia a venit cu cateva luni inainte de puternicul declin al pietei auto din SUA.

Peter Duda, purtatorul de cuvant al companiei Ceberus, a confirmat discutiile cu Daimler si a anuntat ca cele doua companii isi vor mentine colaborarea chiar si in urma incheierii unui acord.

In conditiile in care Chrysler a afisat in 2007 o pierdere de 1,6 miliarde de dolari, iar in primele luni din 2008 a pierdut deja 400 milioane de dolari, este greu de spus cat poate valora participatia de 19,9%. In luna iulie Daimler estima valoarea acesteia la 171 milioane de euro.

Chrysler trece printr-o perioada extrem de dificila, confruntadu-se cu o scadere de 24% a vanzarilor de la inceputul anului in curs.

Sursa: Bloomberg