Grupul auto german Daimler a vândut către Aabar Investments din Abu Dhabi 40% din participaţia pe care o deţine la producătorul american de maşini sport electrice Tesla Motors, au anunţat, luni, companiile.

Prin această tranzacţie, cele două entităţi îşi pot canaliza interesele pentru a dezvolta sisteme de propulsie auto cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Potrivit Mediafax, Aabar Investments a devenit, la sfârşitul lunii martie a acestui an, un acţionar important al Daimler, după ce a cumpărat 9,1% din capitalul grupului.

Daimler a cumpărat o parte dintre acţiunile Tesla Motors (10%) la jumătatea lunii mai a acestui an, cu scopul dezvoltării colaborării pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice. La momentul tranzacţiei din luna mai, Aabar Investments era interesat să investească în Tesla Motors împreună cu Daimler, însă clarificarea detaliilor contractuale a fost făcută ulterior.

Daimler şi Tesla lucrează în prezent la implementarea tehnologiei electrice pe maşinile marca smart, deţinută de grupul german.

SURSA: Mediafax