Modelul Sandero diesel poate fi comandat in toata reteaua Dacia din tara, incepand de marti, a anuntat constructorul autohton de autovehicule.

Sandero diesel 1.5 dCi este disponibil in doua versiuni de motorizare de 70 CP si 85 CP. Acest motor dotat cu un sistem de injectie directa common rail de a doua generatie.

Nivelul emisiilor de CO2 degajate de Sandero diesel este de 120 g/km, respectiv 130 g/km pentru cele doua variante de motorizare.

Cele cinci versiuni de echipare disponibile pentru Sandero diesel sunt „Ambiance”, „Preference”, „Laureate” si „Prestige”.

Potrivit companiei, acest model este cuprins si el in cadrul Programului National de Reinnoire a Parcului Auto.

0-27869-capital0001sanderodieselstopdreaptaspate.jpg 0-27868-capital0001sanderodiesel1.5dci.jpg

 

 

 

 

 

Dacia va lansa modelul Sandero cu motorizare diesel in luna iunie pe piata din Romania, urmand ca dupa perioada concediilor, acestui model sa i se alature versiunile Sandero si Logan sedan cu motor de 1,2 litri, a declarat directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, in data de 13 martie a.c.

Motorul de 1,2 litri pe benzina are 75 cai putere si un consum mixt al carburantului de 5,9 litri/100 km.

Reprezentantul Dacia a precizat cu aceeasi ocazie ca asteptarile de vanzari pe piata romaneasca a motorizarii de 1,2 litri nu sunt foarte mari. „Nu ne asteptam ca aceasta motorizare sa aiba o cota de piata prea mare in Romania”, a spus Francois Fourmont.

Pe de alta parte, pentru versiunea GPL va trebui sa mai asteptam, nu se stie cat exact, pentru ca aceasta este, potrivit lui Fourmont, „orientata in prezent asupra pietei din Italia, pentru ca este foarte motivant, datorita „formelor de bonus pe aceasta versiune”. Urmatoarele piete tinta pentru Sandero GPL sunt Franta si Germania.

0-27877-capital0001sandero.jpg 0-27878-capital0002sandero.jpg