Dar, imediat după Ziua Recunoștinței, o nouă variantă a adus multă incertitudine. Varianta Omicron, detectată pentru prima dată pe 24 noiembrie, și-a croit deja drum în toate statele din SUA, scrie BestLife.

După ce CDC a avertizat că această variantă se răspândește rapid și provoacă infecții revoluționare chiar și persoanelor complet vaccinate, mulți se întreabă dacă ar trebui, din nou, să anuleze planurile pentru sărbătorile de Crăciun.

Persoanele vaccinate ar putea să se confrunte cu o infecție asimptomatică sau cu o formă ușoară de boală și, în același timp, pot transmite virusul persoanelor nevaccinate și celor cu risc crescut de COVID sever.

Oamenii cu infecții revoluționare pot răspândi COVID-19 altora

Un studiu din luna octombrie, publicat în The Lancet, a constatat că până și persoanele vaccinate, care sunt asimptomatice dacă se infectează, pot transmite virusul altor persoane. „Oamenii cu infecții revoluționare pot răspândi COVID-19 altora”, confirmă Clinica Mayo.

Pe de altă parte, CDC notează că unele cercetări au arătat că „se pare că persoanele vaccinate răspândesc COVID-19 pentru o perioadă mai scurtă decât o fac persoanele nevaccinate”.

Test Covid înainte de Sărbători

De aceea, unii experți îi sfătuiesc pe oameni să facă un test COVID înainte de a se aduna la diverse manifestări, de Revelion, pentru a avea o vacanță în siguranță.

Eileen Knightly, șef la OSF HealthCare Little Company of Mary Medical Center din, Illinois, afirmă că și persoanele complet vaccinate, chiar cu doza booster, ar trebui să se testeze singure dacă se întâlnesc cu alți oameni. Ea spune că oamenii ar trebui să se testeze foarte aproape de momentul în care se adună cu alții și toți participanții ar trebui să se testeze ei înșiși.

CDC susține un anumit tip de carantină și de testare înainte de sărbători

„Am avut o creștere semnificativă a cazurilor după Ziua Recunoștinței. Cred că acesta este ceva ce trebuie să facă toată lumea”, a spus ea.

CDC susține, de asemenea, un anumit tip de carantină și de testare înainte de sărbători, mai ales dacă oamenii au de gând să călătorească și să se întâlnească cu alte persoane.

„Dacă urmează să vă întâlniți cu un grup de persoane din mai multe gospodării și din diferite părți ale țării, ați putea lua în considerare măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi evitarea spațiilor interioare aglomerate și efectuarea unui test, pentru a reduce și mai mult riscul”, recomandă CDC.