PNL plănuiește excluderea a doi parlamentari

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a făcut luni declarații pe acest subiect în cadrul emisiunii „Proiect de ţară: România, de la Prima News”. Parlamentarii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină au semnat atacul Opoziţiei la CCR pe măsurile fiscale. Stroe a precizat că cei doi „singuri s-au exclus” prin această acțiune.

Întrebat dacă, totuși, cei doi parlamentari vor fi dați afară în mod oficial din partid, Stroe a declarat că „politica este un sport de echipă”.

„Stau şi mă întreb dacă aceşti doi parlamentari, foşti PNL, au sentimentul apartenenţei la acest partid. Cred că singuri s-au exclus, atâta timp cât validează, semnează acţiuni împotriva partidului din care fac parte”, a spus Ionuţ Stroe.

El susține că nu toți PNL-iștii au aceleași idei. Totuși, partidul oferă anumite structuri unde politicienii pot exprima părerile contrarii direcției comune.

„Nu e obligatoriu să ne iubim, să avem aceleaşi idei, există structuri ale partidului unde poţi dezbate, unde te poţi exprima, ba mai mult, unde poţi vota, şi în PNL nu puţine au fost situaţiile în care au fost şi voturi împotrivă. Dar să semnezi acum contestaţii la Curte ale altor partide, să te gândeşti să semnezi moţiuni de cenzură, păi singur te-ai exclus din PNL”, a arătat el.

Concret, Stroe a precizat despre situația în partid a celor doi că se află în plin proces de excludere.

„Dan Vîlceanu este în procedură de excludere şi urmează să fie validată solicitarea organizaţiei judeţene şi votul din BPN în Consiliu şi cel mai probabil şi Gheorghe Pecingină va urma acelaşi parcurs”, a adăugat reprezentantul PNL.

Stoe și-a exprimat îngrijorarea și despre AUR

În cadrul aceleiași intervenții, reprezentantul PNL a vorbit despre îngrijorările formațiunii față de AUR. Aici a luat în considerare cele 23 de procente pe care le-ar putea obține la alegeri, potrivit sondajelor.

Stroe spune că „scorul de 23 procente luat de acest partid ultra extremist, populist prorus, teoretic, nu i-ar permite accesul la putere pentru că partidele de pe locul doi şi trei ar putea forma o majoritate parlamentară”.

Tot el vorbește și despre „concursul de frumuseţe Şoşoacă-George Simion”:

Nu cred că vom ajunge în situaţia asta, eu cred că concursul de frumuseţe Şoşoacă-George Simion se va termina până la anul”, a declarat Ionuţ Stroe în cadrul emisiunii „Proiect de ţară: România”, de la Prima News.