Cutremur miercuri dimineață în zona Vrancea! România se cutremură la un nou seism

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 s-a produs miercuri în zona seismică Vrancea, județul Vrancea. Conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs miercuri la ora 7.44 în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 2,5 şi s-a produs la adâncimea de 119 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 84 km E de Brașov, 95 km NE de Ploiești, 102 km S de Bacău, 108 km V de Galați, 110 km NV de Brăila, 144 km N de București, 169 km NE de Pitești și 181 km SV de Iași.

Cutremur miercuri dimineață în zona Vrancea! România se cutremură la un nou seism

Un al cutremur a avut loc vineri, iar acum două săptămâni au fost 10 în câteva zile

Un alt seism de suprafață s-a produs, vineri seară, în regiunea Vrancea. Mișcarea telurică a fost înregistrată la ora 18:32 și a avut magnitudinea de 2 pe Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 75km NE de Ploiesti, 119km S de Bacau, 119km V de Braila, 121km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 149km NE de Pitesti, 185km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 200km SV de Iasi.

Săptămâna trecută, România a înregistrat peste 10 cutremure, cel mai mare având magnitudinea de 4,2 Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, miercuri, 11 august, anunță Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Avertismentul lui Mărmureanu

În context, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), seismologul Gheorghe Mărmureanu, a vorbit despre activitatea seismică înregistrată în țara noastră în ultima perioadă.

”Cutremurele din ultima perioadă sunt fenomene tectonice firești. Ar fi bine să fie mai multe, pentru că astfel se descarcă sistemul în zona în care au loc. Sunt mii de seisme care au loc anual în lume. Zilnic au loc astfel de evenimente în anumite țări, cum este Japonia, de exemplu. Dar la un moment dat vine și cutremurul cel mare, de asta nu scăpăm”, a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Cutremur miercuri dimineață în zona Vrancea! România se cutremură la un nou seism