Cătălin Drulă, amenințat cu o sesizare penală de CRRC: Abuzul ministrului este evident

Oficialii CRRC cer organelor de cercetare penală să se sesizeze, deoarece Cătălin Drulă nu face parte din Comisia de licitație iar aceștia nu au fost informați de excluderea respectivă.

În caz contrar, chinezii amenință că vor depune sesizare, conform informațiilor transmise de clubferoviar.ro

„Aşteptăm sesizarea organelor penale în legătură cu declaraţia ministrului Drulă. Nu am fost informaţi de o astfel de decizie şi este un abuz ca un oficial, fie el şi ministru, să aibă acces la documente din licitaţie. Dacă organele statului român nu se vor sesiza ne rezervăm dreptu de a o face noi. Abuzul ministrului este evident!”, au transmis oficiali CRRC pentru sursa menționată.

Mai mult, nu a fost oferită nicio informație despre licitația ce vizează 40 de trenuri regionale. Aceasta are o vechime mult mai mare decât cea a trenurilor inter regionale iar ofertele se găsesc de luni de zile în re-evaluare, fără nicio decizie concretă.

„Ne aşteptăm ca ARF să evalueze mai repede ofertele de la prima licitaţie care sunt în reevaluare de şase luni”, au completat oficialii CRRC.

Anunțul făcut anterior de Cătălin Drulă

Anterior, ministrul Transporturilor spunea că „trenurile nu se cumpără de pe raft”, deoarece „ele trebuie produse înainte”.

„Trenurile nu se cumpără de pe raft, ele trebuie produse înainte. Am mare încredere că va fi semnată această licitaţie. E ultima şansă pe care am dat-o echipei de la ARF să o încheie cât mai repede. Un argument este că s-a depus o singură ofertă, pentru că au fost doar două companii – o companie europeană şi o companie din China.

Companiile din China nu mai au dreptul să participe după ordonanţa de urgenţă emisă de guvern la procedurile de achiziţie publică din România, deci au o singură ofertă de evaluat a acelei companii europene producătoare de trenuri. Nu poate să fie foarte greu. Mi-au spus că într-o lună o să încheie această evaluare şi o să-i ţin la acest termen. Eu am spus două luni, ca să putem să semnăm şi contractul”, spunea Cătălin Drulă.

Sursă foto: Facebook