Gabriel Creţu, fostul prim-adjunct al directorului SPP, ar fi fost depistat, în cadrul percheziţiilor efectuate pe 14 decembrie, la controversata clinică din Răcari, judeţul Dâmboviţa, care îi aparţine Vanessei Youness, iubita fostului șef al serviciului de informații din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, spun surse judiciare.

Gabriel Creţu şi Gelu Oltean ar fi apropiaţi, cei doi fiind foşti colegi la Academia de Poliție. Creţu se afla printre cele 39 de persoane care s-au înscris la evenimentul ce urma să aibă loc în perioada 13 – 15 decembrie la Clinica YOUness, scrie g4media.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 19 decembrie, decretul privind trecerea în rezervă a lui Gabriel Creţu, general-locotenent cu trei stele.

Gelu Oltean, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne) Gelu Oltean a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic. Decizia a fost luată duminică seara de Tribunalul Braşov. Gelu Olteanu ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro.

La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. DMT este o substanţă psihoactivă endogenă care produce puternice halucinaţii vizuale. Amestecul shamanic Ayahuasca, folosit în anumite triburi amerindiene din Amazon şi nu numai, are ca substanţă de bază DMT-ul.

Vă recomandăm să citiți Documente inedite, povești secrete, reportaje de senzație în noul număr al revistei Evenimentul Istoric! Disponibil pe piață din 20 decembrie