PSD se îndreaptă cu pași repezi spre desființare din cauza Vioricăi Dăncilă. O spune jurnalistul și analistul politic, Stelian Tănase. Acesta suține că Viorica Dăncilă nu are nicio șansă la scrutinul prezidențial. Mai mult, după alegerile din toamnă, Dăncilă va pierde funcția de premier și cea de președinte al PSD.

Stelian Tănase arată că în contextul în care PSD merge cu Dăncilă, atunci turul II va avea loc între Klaus Iohannis și Dan Barna.”Madame Saciz, cum ii spune un amic sefei PSD&Guvern, a provocat ieri o mare tulburare – nu printre admiratori galanți- ci în rindurile aflate in degrigoladă ale partidului de guvernamint. Intr-un interviu pentru DCNews a spus ca dacă partidul i-o va cere va candida pentru președinția României. Se sacrifica adică, e soldat disciplinat al PSD. I s-a reproșat în ultima vreme că ceilalti lideri PSD, incepind cu Iliescu si terminind cu Ponta, au candidat la presedintie. Ea de ce nu!? Ei bine, a acceptat, ieri, ideea.

Asta inseamna că ori i s-a urcat la cap puterea și nu mai știe ce face. Sau e un simplu calcul, sau o provocare pentru imagine, un fakenews pină la urmă. Ne putem astepta după toată involburarea produsă de acest anunț că VV Dăncilă – văzind cifrele din sondaje – să renunte ca să facă loc celui plasat pe locul întîi Fifor, Teodorovici. Firea și ea zice că ar vrea și stă mai bine în sondaje decit VV Dăncilă. Congresul va decide dacă o va duce ca pe miel la tăiere sau nu. Cînd a forțat să preia șefia partidului trebuia să știe că miza acestei șefii e scorul de la prezidențiale. Candidatul PSD trece sau nu în turul doi? Că de ciștigat nu se pune problema. Iliescu rămîne singurul pe stînga care a ajuns la Cotroceni.

Pe scurt, șefia PSD nu inseamna protocoale, limuzine, capitale europene cum credea VV Dăncilă. Dacă PSD nu intră în turul doi, ea pleacă. Cineva din anturaj se pare că ii vrea răul. VV Dăncilă va fi surclasată de cel puțin de doi candidați – Klaus I0hannis și Dan Barna. Atunci locul de președinte bicefal – guvern&partid – devine vacant. Va pierde ambele poziții. Va deveni din nou o femeie casnică după ce a făcut un tur prin politica mare. O majoritate PSD va vota o moțiune de cenzură, în februarie 2020, cum a făcut cu Grindeanu și Tudose și vom avea astfel al patrulea guvern PSD dupa 2016. Mișto!
Candidatura VV Dăncilă va ingropa PSD-ul. Scorul ei va si mai slab decit cel din 26 mai, 23 %, Va fi undeva pe la 15, cel mult 18%. Căderea pe tobogan va continua. Acum VV Dăncilă -cf sondaj CURS – are 9,2%, Foarte puțin, de neglijat. Secretul afacerii constă în răspunsul la intrebarea – se vor bate șefii de filiale, primarii, consilierii pesediști în teren pentru candidatul lor!? Sau vor sta pe margine și vor sparge semințe, admirînd prăbușirea partidului? Apariția VV Dăncilă printre posibilii candidați pentru Cotroceni a simplificat lucrurile în PSD. Eșecul se vede mai bine fără binoclu.”, este analiza dură a lui Stelian Tănase, de pe propriul blog.