Cutremur de 6 grade pe scara Richter în Insula Miyakojima, Japonia

Cutremur în Japonia. Astăzi, 16 octombrie 2023, a avut loc un cutremur în Insula Miyakojima, Japonia. Seismul a avut magnitudinea de 6 grade pe scara Richter.

Nu au fost raportate pagube materiale sau victime umane și nu a fost emisă vreo alertă de tsunami, relatează postul de televiziune NHK.

Insula Miyakojima, Japonia
SURSA FOTO: Japan Guide

Cutremur de 5,9 grade pe scara Richter în Insula Izu Oshima

Vă amintim că pe data de 3 octombrie 2023 a avut loc un alt cutremur în Țara Soarelui Răsare. Mai exact, a avut loc un seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la ora 14:38 (ora locală a României). Cutremurul a fost înregistrat în Insula Izu Oshima, Japonia, la o adâncime de 10 kilometri.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a oferit informațiile respective.

Izu Oshima este o insulă vulcanică din Arhipelagul Izu din Marea Filipine. Este situată la aproximativ 120 km sud-vest față de Honshu, Japonia, 22 km est față de Peninsula Izu și 36 km față de Peninsula Bosho.

Insula Izu Oshima
SURSA FOTO: hmn.wiki

Cutremur de 5,3 grade pe scara Richter în Taiwan

Pe data de 11 octombrie 2023 a avut loc un cutremur și în Taiwan. Seismul a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. S-a produs la ora 13:36:58, ora locală a României, la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: la 45 km sud de Hualien City, la 64 km sud-est de Puli, la 88 km sud-est de Nantou, la 93 km est de Douliu, la 97 km nord de Taitung City, la 98 km sud-est de Yuanlin și la 99 km sud-est de Taichung.

Nu au fost transmise informații referitoare la daunele cauzate de cutremur. Nu se știe nici dacă a creat pagube materiale, nici dacă a creat victime.

Anterior, a mai avut loc un seism cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter în Taiwan. Seismul, deși, a fost de intensitate medie, a fost simțit puternic de localnici deoarece s-a produs la suprafață. Datele oficiale arată că acesta s-a produs la adâncimea de 8,5 kilometri. Cutremurul nu a avut replici semnificative pe o rază de 100 km de epicentru.

Cutremurele din Taiwan sunt destul de frecvente deoarece țara respectivă se află într-o zonă seismica activă. Seismele pot varia în intensitate și pot provoca pagube semnificative în funcție de forța lor. Taiwan dispune de măsuri de siguranță și infrastructură adecvată pentru a face față riscurilor seismice, însă cutremurele pot afecta în continuare zona. Epicentrul cutremurului a fost satul Hsingang din comitatul Chiayi. Seismul nu a fost resimțit până în Capitală (Taipei).