Raed Arafat a vorbit, în exclusivitate la Antena 3, despre situaţia elevilor din România. El a anunțat că elevii vor merge în continuare la școală.

Șeful DSU a vorbit şi despre decizia care a dus la menținerea şcolilor deschise.

„Școlile, în acest moment, știți foarte bine că vor intra în vacanță. Școlile primare, săptămâna viitoare este vacanța lor normală. Este regula care insituită de colegii de la Ministerul Educației, că fiecare școală poate decide ieșirea din prezență fizică în online, dar nu există o regulă generală de a închide școlile la acest moment.

De altfel, când am avut ultima ședință, inclusiv INSP-ul a fost foarte insistent pe faptul că școlile să rămână deschise până la ultimul moment. Și asta este  propunerea pe baza cărora s-au luat decizia ca școlile să rămână deschise”, a declarat Raed Arafat la Sinteza Zilei.

Măsuri pentru combaterea pandemiei

Raed Arafat a anunțat noi măsuri pentru gestionarea pandemiei. Acesta a semnat mai multe ordine în acest sens, în condițiile agravării situației epidemiologice din România.

Potrivit noilor măsuri, personalul din unităţile direct implicate nu își va mai putea lua concediu, probele practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă se amână și vor fi alocate mașini și personal suplimentar către Ambulanța București.

Unul dintre ordine dispune ca inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență poate decide pentru personalul IGSU și a unităților subordonate întreruperea efectuării concediilor de odihnă şi de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum şi încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii şi pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.