Anul acesta suntem şi mai bine pregătiţi decât anul trecut, avem 1.000 de utilaje la nivelul Primăriei Capitalei şi al celor şase primării de sector prin operatorii de salubritate care au contracte cu primăriile de sector, dintre care 623 la sectoare, restul la instituţiile subordonate. 3.200 de persoane, ca şi forţă umană, 14.500 tone în stoc de material antiderapant’, a precizat Firea, la comandamentul de iarnă.

Ea a adăugat că, anul acesta, o noutate o constituie achiziţionarea a 20 de maşini pentru topit zăpada, precum şi 200 de freze, utilaje de mai mici dimensiuni, care vor acţiona atât pe trotuare, cât şi pe străduţele secundare.
Cât priveşte persoanele fără adăpost, edilul Capitalei a spus că s-au luat măsuri ca acestea să nu rămână sub cerul liber, să accepte sprijinul Primăriei Capitalei şi al primăriilor de sector.

‘Avem centre sociale bine dotate, în care pot să găsească haine uscate, mâncare caldă, medicamente şi, cel mai important, acoperiş deasupra capului, îngrijire medicală şi companie’, a menţionat Firea.

Primarul general le-a cerut directorilor de la RADET şi RATB să se pregătească corespunzător pentru această iarnă, lucru valabil şi pentru structurile de Poliţie din Capitală, cărora le-a solicitat să colaboreze pentru a fluidiza circulaţia.
Primarii de sectoare au raportat gradul de pregătire pentru sezonul de iarnă, o situaţie deosebită fiind prezentată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care s-a arătat nemulţumit de activitatea societăţii care asigură salubrizarea.
‘La Sectorul 3, lucrurile nu sunt atât de bune pe cât ne-am dori. Salubritate din ce în ce mai rău în Sectorul 3. I-am chemat la discuţii pe directori şi nu numai. Astăzi de dimineaţă am schimbat directori de direcţie, şefi de serviciu şi tot serviciul care se ocupă de chestiunea asta. Iarna trecută am avut probleme cu deszăpezirea. Iarna trecut, Primăria Generală i-a amendat de mai multe ori. Suntem în analiză, iar, dacă şi iarna asta lucrurile vor merge la fel de rău, să vedem în ce măsură putem să intrăm şi să suplimentăm utilajele, operaţiunile, să vedem în ce măsură ne permite legea. Suntem preocupaţi şi sperăm ca societatea care are contract cu Primăria să-şi respecte contractul şi să-şi facă treaba pentru care a fost angajată’, a afirmat Negoiţă.

 

Gabriela Firea a adăugat că nu este dispusă să facă ‘rabat’ la curăţenie şi deszăpezire, însă a subliniat că va acorda ajutorul, acolo unde situaţia o va cere.

‘În premieră, Primăria Capitalei a făcut aceste eforturi pentru a avea şi maşini de topit zăpada şi freze şi resurse umane şi stocuri în plus faţă de ceea ce pregătesc sectoarele prin contractele cu operatorii de salubritate, tocmai pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, nu doar să cerem şi, printr-un efort comun conjugat, să realizăm o deszăpezire exemplară’, a punctat Firea. AGERPRES