Cum se simte Regele Charles după tratament

Regele Charles a revenit la îndatoririle publice și a menționat că se confruntă cu efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului.

Acesta a revenit la îndatoririle publice în aprilie, la peste două luni după ce Palatul Buckingham a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer în urma unei proceduri pentru tratarea unei prostate mărite.

La momentul anunțului, palatul a menționat că regele se va retrage din îndatoririle publice pentru a urma un „program de tratamente regulate.” În perioada în care Charles a fost absent din lumina reflectoarelor – și nora sa, Kate Middleton, a urmat, de asemenea, un tratament împotriva cancerului – alți membri ai familiei regale, precum prințul William, au simțit presiunea de a prelua responsabilitățile regale.

Monarhul a fost diagnosticat cu cancer

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a fost supus unei „proceduri corective” la prostată pe 17 ianuarie.

La acea vreme, palatul a precizat că cancerul este „benign” și a menționat că procedura la care a fost supus regele este „comună pentru mii de bărbați în fiecare an.”

Când a fost întrebat să ofere mai multe detalii despre afecțiunea și procedura la care a fost supus regele, Palatul Buckingham a refuzat, invocând „motive de confidențialitate”, și a precizat că informațiile despre viitoarele angajamente ale regelui vor fi comunicate „la momentul potrivit”.

Acest anunț a coincis cu o altă declarație a Palatului Kensington, care a informat că Kate se recuperează după o „operație abdominală planificată”.

Pe 5 februarie, la mai puțin de o lună de la operația de prostată a regelui, palatul a făcut un alt anunț important: Charles are cancer.

Palatul nu a specificat tipul de cancer cu care a fost diagnosticat regele, dar a menționat că echipa medicală a descoperit cancerul în timpul procedurii la prostată.

Palatul a mai informat că Charles a început deja un „program de tratamente regulate” și a fost sfătuit să se retragă din „îndatoririle cu caracter public”, deși va continua „îndatoririle de stat și actele oficiale ca de obicei”.

În încheierea declarației, palatul a subliniat că Charles este „recunoscător pentru intervenția rapidă” a echipei sale medicale și că așteaptă cu nerăbdare să revină la „îndatoririle publice depline cât mai curând posibil”.

„Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publicului pentru toți cei din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, a adăugat acesta.

Ce efecte secundare a avut tratamentul împotriva cancerului

Recent, Regele Charles a vorbit despre efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului.

Pe 13 mai, regele a vizitat Muzeul Aviației Militare din Hampshire, unde, conform LBC, a discutat cu un veteran militar britanic, Aaron Mapplebeck, care a făcut chimioterapie după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular. În timpul conversației, Mapplebeck a menționat că și-a pierdut gustul din cauza tratamentului, iar regele i-a mărturisit că a experimentat și el acest efect secundar.