Potrivit reprezentantului Saint-Gobain Rigips România, în prezent, cei care sunt interesați de piața imobiliară și își doresc să achiziționeze o locuință caută pe internet cuvinte de genul „apartament” sau „casă”, dar beneficiile oferite de principalii dezvoltatori sunt similare de la o ofertă la alta, oprindu-se doar la câteva personalizări sau dotări.

Un dezvoltator poate să-și diferențieze oferta și să prezinte viitorilor proprietari locuințe care să ofere un confort sporit.

“Putem petrece 30 de zile fără să mâncăm, putem rezista 3 zile fără să bem, dar numai 3 minute fără să respirăm”, a spus ea, la evenimentul „Piața imobiliară în 2017 – Cum profităm de atractivitatea pieței locale”, organizat de revista Capital, cu mențiunea că de la aceasta idee Saint-Gobain a dezvoltat o tehnologie nouă, denumită Activ’Air®, care neutralizează formaldehida, unul dintre compușii nocivi din aer, oferind locuitorilor un aer mai curat.

 În ceea ce privește confortul acustic, Saint-Gobain a gândit produse care să ofere locuitorilor o izolare fonică mai bună între încăperi și o claritate superioară a sunetului în interiorul acestora. În acest sens, compania produce plafoane și panouri acustice pentru pereți.

Saint-Gobain Rigips aduce ca noutate majoră pe piață pereții construiți cu placa multifuncțională Habito® – o placă revoluționară,  cu rol de fonoizolare, rezistentă, care permite prinderea directă a greutăților pe suprafața sa, fără a fi nevoie de prinderea obiectului de mobilier sau a decorațiunilor grele cu accesorii speciale de placă și de structura metalică.

Placa Habito® aparține unei noi generații de produse revoluționare, având în compoziție fibră de sticlă și polimeri ce armează miezul de ipsos, făcându-l mult mai rezistent.

Potrivit datelor prezentate de Oana Davidoglu, noul produs are o rezistență la rupere de două ori mai mare decât cea a unei plăci clasice tip A din gips-carton, iar rezistența la încovoiere longitudinală este de 1100 Newton, față de 650 la o placă standard, și rezistența la încovoiere transversală de 700 Newton, atingând performanțele unei plăci speciale, mult superioare unei plăci clasice din gips-carton.