Poliţa de asigurare Viva Casa este singurul de produs din România care oferă acoperirea tuturor riscurilor la care este expusă o locuinţă. Produsul aflat în portofoliul Omniasig VIG se deosebeste de toate celelalte asigurări de locuinţă de pe piaţă de  prin faptul că   oferă  protecție dublă integrată (asigurare completă și asistență tehnică la domiciliu), în scopul protejării partimoniului clienţilor.
“Ca element unic pentru asigurările de locuințe,  “VIVA CASA” este o asigurare care acoperă riscuri  nenumite, fiind acoperite orice riscuri care nu sunt în mod expres excluse, oferind astfel o sferă a protecției  mult mai largă decât în cazul asigurărilor care numesc punctual riscurile și situațiile acoperite.”, arată cei de la Omniasig.
Evenimentele acoperite prin Secţiunea de asistenţă tehnică la locuinţa asigurată sunt: avarii la instalaţiile de apă şi canalizare (ex: spargerea conductelor de apa, înfundarea conductelor de apa),  avarii la instalaţia electrică,  avarii la instalaţia de încălzire (centrală termică, calorifere, conducte); avarierea acoperişului locuinţei clădirii asigurate;  avarierea uşilor exterioare (inclusiv blocarea) şi a tâmplăriei / geamurilor;  avarii la instalaţia de gaze (inclusiv la conducte de transport sau aparate de consum); deteriorarea, furtul, pierderea sau uitarea în interiorul locuinţei a cheilor de acces.

Cât costă o poliţă completă

“Primele de asigurare pentru produsele noastre trebuie înţelese şi din perspectiva beneficiilor pe care le aduc clienţilor noştri. Când o companie de asigurări vinde ieftin un produs similar altora de pe piaţă, clientul ar trebui să îşi pună întrebări: la ce face rabat compania respectivă? La ce componentă renunţă, sau ce reduce, pentru a putea veni cu un preţ mult mai mic decât cel mediu din piaţă?”, spun cei de la Omniasig.
Pentru un apartament de 2  camere,  într-un bloc cu acoperiş tip terasă, din Bucureşti, fără spaţii comerciale la parter, construit în  2010, la o sumă asigurată de 75 .000 euro (valoare de piaţă) pentru apartament şi 10.000 euro pentru bunurile conţinute, cu un plan de acoperire ALL Risks ( Toate riscurile) şi serviciul de asistenţă la domiciliu, cu franşiză zero ( partea din daună care este suportată de asigurat), prima de asigurare este de 225 euro/an.
OMNIASIG deţine în portofoliu două tipuri de asigurări de locuinţe, destinate persoanelor fizice, Asigurarea GARANT, cu cele două componente ale ei, Summum şi Amplus  – o asigurare de locuinţă în înţelesul său clasic şi Asigurarea CASA VIVA, prima asigurare  de locuinţă de tipul All Risks ( toate riscurile) pe piaţa de asigurări din România.