Medicul specialist Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde regăsim cea mai mare rată de vindecări din țară a oferit câteva sfaturi pe care trebuie să le avem în vedere în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta spune că ar trebui să purtăm mască medicală de fiecare dată când ieșim din casă, iar la întoarcere să dezinfectăm încălţămintea, să aerisim hainele și chiar să le fierbem dacă avem posibilitatea.

„Virusul are o contagiozitate foarte mare. Datorită etapei comunitare în care a ajuns pandemia, orice persoană este potenţial purtătoare de acest virus. Noi aşa trebuie să gândim, ceea ce înseamnă că trebuie să respectăm cu stricteţe toate regulile care împiedică contaminarea, atât pe cale respiratorie, cât şi prin mâini murdare. (…) Bate vântul destul de tare în Timişoara şi se ridică praful în atmosferă. Acest praf poate fi contaminat cu virusuri şi se ştie că există un număr destul de mare de particule virale pe sol care pot fi inhalate de către oameni. De aceea este bine să eviţi ieşirile la plimbare, fără o ţintă exactă, adică să mergi la serviciu sau pentru o aprovizionare scurtă în jurul casei. Dacă esti nevoit să ieşi, trebuie să te protejezi, măcar cu acea mască chirurgicală care împiedică să ajungă particulele la tine, iar dacă te întâlneşti cu cineva să păstrezi o distanţă de minim doi metri şi o discuţie cât se poate de scurtă.

Este foarte necesar să dezinfectăm cu clor talpa pantofilor şi când ajungem acasă să ne schimbăm pantofii. Să nu mergem cu aceiaşi pantofi din exterior, în interiorul casei. După ce am intrat în casă, primul lucru, ne spălăm pe mâini, ne scoatem hainele apoi ne spălăm din nou pe mâini după care punem aceste haine la aerisit sau dacă există posibilitatea, să le fierbem“, a precizat Virgil Musta, după cum relatează Digi24.