Smithfield este cel mai mare dezvoltator al zootehniei şi al agriculturii din zona Banatului. Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investiţiilor de peste 600 milioane dolari SUA realizate până în prezent (peste 500 milioane dolari investiţi în divizia de ferme şi peste 100 milioane dolari în divizia de procesare). În cadrul acesteia activează companiile Smithfield Ferme, Smithfield Prod şi Agroalim Distribution.

Compania operează 46 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim greenfield (celelalte fiind modernizate şi retehnologizate în conformitate cu cerinţele europene din domeniu), în total producând aproximativ 950.000 porci comerciali pe an.

Capacitate de abatorizare de 600 capete/oră

Pe lângă unităţile de creştere porcina şi fabricile de nutreţuri combinate, Smithfield deţine la nivel local un abator propriu localizat în incinta fostului COMTIM, unul dintre cele mai mari şi moderne abatoare din Europa, care a suferit un complex proces de modernizare în urma investiţiilor Smithfield, care produce în prezent aproapeo treime din carcasele clasificate în Romania.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.