Cum a tăiat de fapt Guvernul Cîțu pensiile și salariile. Explozia prețurilor la energie și inflația care erodează puterea de cumpărare a românilor sunt realități incontestabile, spune fostul premier Victor Ponta.

El a explicat că această scădere a puterii de cumpărare echivalează cu tăierile de salarii operate pe vremea Guvernului Boc, în 2010, la inițiativa lui Traian Băsescu.

Cum a tăiat de fapt Guvernul Cîțu pensiile și salariile. Ponta dă totul pe față

Victor Ponta a declarat că guvernanții au înlocuit tăierile pensiilor și ale salariilor de pe vremea lui Traian Băsescu, cu scumpirile la alimente, energie electrică și alte bunuri din ultima vreme.

”Vezi că în fiecare zi poți cumpăra mai puțin”, a declarat fostul premier duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

”S-au tipărit foarte mulți bani. Rezultatul este o inflație uriașă. E o criză foarte mare de resurse. Noi din ce trăim? Împrumutul…la un moment dat o să se termine și ăla.

Când îi spui omului că energia electrică e de 4 ori mai scumpă…Benzina s-a scumpit și ea. E o realitate această inflație. Nu s-au mai terminat pensii și salarii, dar se vede când poți cumpăra din ce în ce mai puțin.”, a explicat Ponta, potrivit romaniatv.net.

”Nici nu știm cine va candida la prezidențiale”

”O să vedeți ce în 2023. Nici nu știm cine va candida la prezidențiale în 2024. Se duce la Bruxelles, sau unde o merge.

La Cluj câștigă tot Boc, la Oradea tot Bolojan. Dar aici nu știu. În 2013 chiar am făcut treabă bună. Eu cred că 2021 era anul ideal de muncă. Opoziția nu s-a pregătit să sară la gât.

Eu nu înțeleg de ce candidează Orban acum la șefia PNL. Ce se întâmplă cu școala, cu spitalul? Nu a preocupat pe nimeni. Eu l-am întrebat pe Arafat  – cum e cu al treilea vaccin? A spus că încă nu s-a decis.”, a spus Ponta.

Sursa foto: Capital.