Faima pentru cea mai bună bere a fost căpătată la mijlocul anilor 2000, când site-ul ratebeer.com a scris despre berea neagră produsă în cadrul mânăstirii.

Joe Tucker, directorul executive al Rate Beer, a făcut un clasment al berii bazat pe comentariile utilizatorilor site-ului. Tucker a spus că nu se aştepta la un impact aşa mare în urma publicării acestui clasament.

“Într-o zi, 20 de oameni stăteau şi consumau bere acolo. Şi în ziua următoare a apărut o coadă de maşini cu persoane care aşteptau să cumpere o bere”, a declarat Joe Tucker, pentru Business Insider.

O bere care nu era cunoscută pentru nimeni până atunci, a ajuns să-i crească popularitatea într-un ritm foarte rapid.  Tucker a primit un telefon din Westvleteren, în care i se spunea că în acel moment călugării nu erau fericiţi de popularitatea obţinută peste noapte. Datorită clasamentului lui Tucker, cererea pentru berea făcută la mânăstire a crescut semnificativ, dar călugării nu erau dispuşi să producă mai mult deoarece nu voiau să facă o afacere din comecializarea berii.

Abaţia a început să producă bere în 1839, dar a început să vândă către public în 1931. Mânăstirea produse timp de 70 de zile pe an, începând cu ora 9 dimineaţa şi termină pe la ora 17.00. Cinci călugări lucrează în mica fabrică.

Te-ar putea interesa și: