În cazul în care v-aţi gândit că problema poluării se pune numai în oraşele unde nivelul acesteia este foarte ridicat, atunci vă înşelaţi. Poluarea este un element de care trebuie ţinut cont şi acolo unde ea aproape că nu există.

Despre ce este vorba mai exact? Arabii s-au gândit să pună în circulaţie două autobuze 100% electrice, care nu degajează emisii de CO2, în insula Sir Bani Yas aflată în Emiratele Arabe Unite, o insulă paradisiacă de 87 de kilometri pătraţi, care găzduieşte foarte multe specii de păsări specifice Peninsulei Arabice şi Africii. Aceasta va fi prima destinaţie turistică din lume care va avea un transport public 100% „pur”, după cum spun autorităţile turistice de la Abu Dhabi.

Autobuzele nu numai că nu degajă emisii, dar au şi un nivel foarte redus de zgomot, astfel încât să fie combătută şi poluarea fonică.

„Faptul că suntem primii în lume care introducem primul autobuz 100% electric în Sir Bani Yas este un exemplu perfect asupra a ceea ce ar trebui să însemne de fapt turismul””, spune un oficial al autorităţii turistice din Emiratele Arabe Unite.

SURSA: „Gulf News”