Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea ca administrator al fondului de pensii administrat privat a patru societati, informeaza un comunicat remis redactiei. Cele patru societati sun Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii si AIG Fond de Pensii.

In cadrul procesului de autorizare a societatii de pensii ca administrator, se autorizeaza si primul prospect al schemei de pensii administrate privat, elaborat si propus de catre administrator.  

Astfel, a fost aprobata autorizarea prospectului schemei de pensii a fondului de pensii private Omniforte, a prospectului schemei de pensii a Fondului de Pensii Administrat Privat Interamerican, a prospectului schemei de pensii a Fondului de Pensii Administrat Privat Prima Pensie si a prospectului schemei de pensii a Fondului de Pensii Administrat AIG.

Odata cu autorizarea prospectelor schemelor de pensii administrate privat, a fost aprobata si avizarea actelor individuale de aderare anexate prospectelor schemelor de pensii administrate privat.

           

 

Totodata, Consiliul CSSPP a mai aprobat avizarea Raiffeisen Bank ca depozitar a si avizarea  Deloitte Audit si PriceWaterhouseCoopers Audit in vederea desfasurarii activitatii de audit pentru fonduri de pensii administrate privat.

De asemenea, Consiliul CSSPP a aprobat autorizarea modificarii prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative OTP Strateg Fond de Pensii Facultative si Fondul de Pensii Facultative ING Optim.

Sursa: Capital