Anul acesta, în luna octombrie, Cargill a sponsorizat „Săptămâna fotbalului în Slobozia” prin organizarea, împreună cu Fundaţia Clubului de Fotbal Chelsea Londra,  a unei serii de sesiuni de antrenament pentru copiii din comunitatea locală. În septembrie, 24 de manageri Cargill de pe mai multe continente au oferit sprijin comunităţilor din Alexandria şi Videle, renovând un apartament destinat copiilor cu dizabilităţi o grădină pentru persoanele adulte cu handicap. În aceeaşi lună, peste 40 de angajaţi Cargill, împreuna cu familiile acestora, s-au înrolat ca voluntari pentru a sprijini campania de curatenie din judeţul Sibiu, în cadrul “Let’s Do It, Romania!”.

În primăvara acestui an Cargill România a sarbatorit Ziua Pământului printr-un parteneriat cu autorităţile locale susţinând dezvoltarea unei comune din judeţul Galaţi prin crearea unui parc natural în apropierea unei şcoli din localitate.

Proiectele de CSR din 2011 vin după o activitate intensă în 2010 şi 2009, când Cargill a dotat complet un nou laborator de ştiinţe ecologice la Liceul Agricol Sandu Aldea din Călăraşi, a oferit burse şcolare în valoare de 128,000 de dolari pentru elevii din mediul rural, a organizat cinci şcoli de vară pentru copiii defavorizaţi din Judeţul Ialomiţa şi cursuri de formare pentru profesori.