Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat că va scrie tuturor partidelor să înceapă consultările, la sediile fiecărei formaţiuni, pentru formarea unui nou guvern, şi aşteaptă ca liderii politici să vină cu propuneri de profesionişti pe care-i susţin.

„Voi scrie preşedinţilor de partid, domnului Geoană, voi scrie PSD, PDL, PNL, UDMR şi minorităţilor, că-i invit să începem acest proces de consultări în vederea desemnării unui guvern. Voi scrie că aceste consultări vor avea loc la sediile partidelor (… ) unde domniile lor pot să vină cu orice oameni doresc (…) Sunt încrezător, pentru că niciun lider de partid nu a spus că nu se va vedea cu mine, au spus că nu mă vor vota pentru că acesta este stadiul actual al acestui mediu volatil, de dinamică politică (…) O să văd ce vor domniile lor să-mi dea sau să le dau şi la rândul meu le voi face o ofertă”, a spus Croitoru la The Money Channel.

Croitoru a mai arătat că are deja o listă de propuneri pentru miniştrii viitorului Cabinet, dar preferă să nu facă public niciun nume până la începerea consultărilor, întrucât aşteaptă ca partidele să-i facă propuneri politice.

„Eu le cer domnilor politicieni: Vă rog să-mi daţi oameni profesionişti, pe care să-i susţineţi”, a spus Croitoru.

Premierul desemnat, mai optimist

Premierul desemnat s-a arătat mult mai optimist, decât în prima zi de la desemnare, că va reuşi să instaleze un nou guvern, afirmând că este sigur că-i va convinge pe liderii partidelor să-l susţină.

Pe de altă parte, el a arătat că nu-l va deranja să formeze un guvern susţinut chiar şi de de două partide, atât timp cât acesta va funcţiona.

„Am în vedere orice variantă, de la guvern de uniune naţională, dar nu exclud orice guvern, chiar dacă sunt două partide, care poate să funcţioneze”, a mai spus Croitoru.

SURSA: Mediafax