Cristian Terhes: Acest virus a ajutat din plin China

Europarlamentarul PNȚCD a precizat că președintele american Joe Biden a cerut serviciilor secrete să investigheze originea coronavirusului și le-a cerut să prezinte un raport în 90 de zile. Europarlamentarul PNȚCD amintește că o astfel de investigație a cerut și predecesorul lui Biden, Donald Trump. Acesta era de părere că virusul ar fi avut originea într-un laborator din Wuhan.

La vremea respectivă, mai multe surse media, printre care și CNN, l-au acuzat pe Joe Biden că a încercat să pună capăt investigațiilor cerute de Donald Trump.

”Presedintele SUA Joe Biden a dat ordin serviciilor secrete americane “sa investigheze originea virusului COVID-19” (…) O investigatie similara a cerut si Trump, acesta acuzand ca virusul COVID-19 ar fi avut originea intr-un laborator din regiunea Wuhan, China. Surse media convergente, inclusiv CNN, l-au acuzat pe Biden ca a incercat suprimarea investigarii originii virusului COVID-19.

In comunicatul Casei Albe emis pe data de 26 mai, insa, se afirma ca in luna martie 2021 Biden i-a cerut Consilierului pe Securitate Nationala sa ceara comunitatii de informatii americane “sa pregateasca un raport cu privire la cea mai actualizata analiza a originilor COVID-19, inclusiv daca a aparut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

Biden a primit raportul luna aceasta si a cerut informatii suplimentare, dat fiind ca “nu s-a ajuns la o concluzie definitiva” privind cele doua scenarii.”, notează Cristian Terhes.

Neregularități cu privire la originea virusului

Europarlamentarul este de părere că poziția Casei Albe este ”cataclismica, pentru ca demonstreaza neregularitatile cu privire la originea si raspandirea acestui virus”. Acesta a amintit că a spus public, încă din luna martie 2020, că există multe indicii care arată că virusul a fot creat în laborator.

”Fac precizarea ca inca din luna martie 2020 am spus public ca exista foarte multe indicii ca acest virus a fost creat in laborator, de unde a iesit voit sau accidental.

Cu toate ca OMS a fost notificat de Taiwan inca din luna noiembrie 2019 de existenta acestui virus in zona Wuhan, OMS a ignorat informatia si nu a notificat statele lumii pentru a lua masuri de preventie din timp. Acesta e si unul dintre motivele pentru care, in aprilie 2020, am cerut demisia presedintelui OMS.

Nu in ultimul rand, astfel cum am mai spus public, acest virus a ajutat din plin China, atat economic cat si geopolitic. In timp ce toate tarile vestice si-au omorat economiile cu masurile restrictive aberante pe care le-au luat, economia Chinei a suferit un boom dupa aceasta pandemie. Singurul lucru pe care tarile vestice l-au copiat de la chinezi sunt masurile abuzive si incalcarile in masa a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.”, spune acesta.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea