Cristian Bușoi a fost nominalizat la categoria „Cel mai influent europarlamentar în domeniul Energiei”

Topul celor mai influenți europarlamentari care modelează politica energetică a Uniunii Europene este: Cristian-Silviu Bușoi, Jens Geier, Markus Pieper, Zdzisław Krasnodębski, Jutta Paulus, Jerzy Buzek, Claudia Gamon, Ciarán Cuffe, Nils Torvalds și Niels Fuglsang.

„Mă bucur că activitatea mea ca președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European a fost apreciată și am fost nominalizat la categoria „Cel mai influent europarlamentar în domeniul Energiei”. Am lucrat în toată această perioadă cu gândul la binele comun și la identificarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea crizei energetice”, a scris, miercuri, Cristian Silviu Bușoi pe pagina sa de Facebook.

Aflat la al patrulea mandat parlamentar, Cristian-Silviu Bușoi se află în fruntea listei celor mai influenți europarlamentari din domeniul energiei. Este membru al Conferinței Președinților de Comisii, prezidând Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie. Este influent în legislația energetică și prin rolul său de raportor pentru „Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel” și de raportor alternativ pentru „Revizuirea rezervei de stabilitate a pieței pentru sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii”.

Pe a doua poziție se află europarlamentarul german Jens Geier (S&D). El este activ pe legislația energetică, fiind raportor pentru „O strategie europeană pentru hidrogen” și raportor de opinie pentru raportul privind un mecanism de ajustare a carbonului UE compatibil cu OMC.

Pe a treia poziție se află Markus Pieper, europarlamentar din 2004 pentru Grupul PPE. El este membru al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie și vicepreședinte al GT Economie și Mediu în grupul său politic, care se ocupă de politicile legate de energie. Este, de altfel, raportor pentru Directiva privind energia regenerabilă, potrivit EUmatrix.eu.

Despre topul celor mai influenți europarlamentari din domeniul energiei

Această analiză măsoară influența pe care deputații din cadrul Parlamentului European (PE) o exercită asupra legislației Uniunii Europene (UE) și asupra documentelor PE care modelează politica energetică a UE. Ea face parte din seria de rapoarte care include și:

  • indicele general de influență;
  • indexul politicii digitale;
  • indexul politicii agroalimentare;
  • indexul politicii de sănătate;

Ea măsoară influența deputaților europeni printr-o combinație de criterii grupate în următoarele categorii:

  • poziții de conducere formale;
  • poziții de conducere informale;
  • activitatea legislativă efectivă;
  • rețeaua politică;
  • apartenența la comisii;
  • comportamentul de vot.