Antonescu a motivat decizia prin faptul că vrea să facă parte din Parlamentul European pentru că urmează o legislatură interesantă. El nu a ratat ocazia de a-i ataca pe actualii și foștii lideri ai PSD, despre care afirmă că au făcut și fac parte din ”organizația ocultă pe care o numim stat paralel”. Fost președinte al PNL, Antonescu s-a arătat dispus să îl susțină public, în campania prezidențială, pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat.

”Tematica politică a Parlamentului European și legislatura care urmează sunt interesante pentru mine din punct de vedere politic. Dacă voi fi candidat al partidului, voi face campanie. Eu ma negat interesul pentru o revenire în politica din România nu pentru că nu m-ar interesa, ci pentru că nu mă interesează conducerea partidului, candidaturi la Parlament sau la președinție.

Eu nu ignor ce se întâmplă la București, ce se întâmplă în țara mea. Am opinii, certitudini. E momentul să îmi asum un alt rol.

Ceea ce e de demantelat, adică intereferențe ale unor instituții în viața democratică din România, trebuie demantelat la București, la Bruxelles, oriunde. Lideri marcanți ai PSD au fost și sunt membri ai organizației oculte pe care îl numim stat paralel. Niște lucruri au ieșit la iveală.

Mai e mult până la campania prezidențială, nu eu decid dacă mă implic. Susținerea mea pentru candidatul PNL, Klaus Iohannis, e clară.”, a spus Crin Antonescu la România TV, citat de Știripesurse.ro.