"Această criză de natură administrativă care implică nu 40 de baroni care vă garantez că se vor descurca. Fie baronii noştri, fie baronii lor, vor găsi – pentru că sunt puternici –locuri în noua distribuţie oricare ar fi ea. Dacă vrem să ne luptăm cu feudalismul ăsta aberant, anacronic şi cu baronia din România o facem altfel", a spus Antonescu.

Acesta a calificat discursul de ieri al șefului statului că fiind unul "dezlânat, dezarticulat și mai contradictoriu ca niciodată".

"Ne povestea că se fac economii dar după aia spunea că rămân toate oficiile alea, cum ne povestea că o să fie totul în perfectă ordine dar după aia dădea etape de luni de zile în care se mută, vin… în care ne explica că dispar comune, că apar…", a spus președintele PNL.

El a dezvăluit și ce i-a răspuns președintele Băsescu lui Victor Ponta, copreședinte USL, atunci când liderul PSD i-a povestit de cozile primarilor care stau la ușa unui ministru.

"Ce i-a zis astăzi (ieri, marți – n.red.) lui Victor Ponta când i-a povestit de cozile primarilor care stau la uşa unui ministru? Eh, asta este! Ne-a zis asta este, stau la uşa doamnei Udrea. Şi la uşa mea stăteau. Astea sunt răspunsurile pe care preşedintele Traian Băsescu le dă. La toate crizele reale, economică, socială, instituţională, de încredere în autorităţi în general, ne adaugă încă două", a afirmat Antonescu.