Exact acum o lună, transportul judeţean era scos din sfera serviciilor publice. Fetele care făceau autostopul ar fi avut o şansă, scrie adevarul.ro.

La finele lui iunie 2019, Executivul adopta o Ordonanţă de Urgenţă, OUG nr. 51/2019, prin care elimina transportul judeţean din sfera serviciilor publice.

Acest lucru a fost făcut la presiunile preşedinţilor de consilii judeţene, sub motivaţia că bugetul nu le permite să susţină serviciul de transport.

Transportul judeţean a devenit o afacere judecată strict după rentabililitate, lăsând rute neacoperite sau insuficient frecventate şi lăsând oamenii la mâna maşinilor de ocazie conduse de psihopaţi şi de infractori. În cazul adolescentelor din Caracal, Alexandra Măceşanu (15 ani, dispărută săptămâna trecută) şi Luiza Melencu (18 ani, dispărută în aprilie), asta le-a condus direct în mâinile criminalului.

Alexandra Măceşanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Alexandra a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Luiza Mihaela Melencu, de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.