Mai mult, potrivit datelor companiei, în 2018 va fi extinsă și gama de beneficii pe care o oferă angajaților. ”De la 1 martie, un vânzător încadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3301 lei brut. În plus, compania are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual în primii trei ani de activitate în companie. Același vânzător va ajunge în al treilea an la un venit brut de 3542 lei, în vreme ce un comisionar va câștiga 3792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale crește în mod garantat în primii trei ani cu aproximativ 15%”, reiese dintr-un comunicat de presă. 

În ultimii doi ani, Lidl a dublat practic venitul minim brut în companie. De asemenea, de anul acesta,angajații retailerului vor avea asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum. Mai mult, aceștia vor primi, cu toții, tichete de masă, până acum acest beneficiu fiind disponibil doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite. 

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Niciun angajat nu câștigă mai puțin de 3000 de lei brut”, spune Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.Și încă ceva: este singurul retailer care închide magazinele pentru a le oferi angajaților 2 zile libere atât de Crăciun, cât și de Paște. Totodată, angajații sunt remunerați pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program. 

Majoritatea pozițiilor de conducere sunt ocupate prin promovări, din interiorul companiei. Astfel, orice vânzător are posibilitatea de a promova în poziția de manager de magazin. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8825 de lei brut și primește, pe lângă beneficiile amintite,  mașină de serviciu, pe care o poate folosi și în interes personal.