Potrivit datelor DB Global Technology, centrul de tehnologie din București al Deutsche Bank, aproximativ 40% dintre persoanele care își doresc să se alăture echipei centrului (pentru poziții în domeniul IT&C) sunt femei, un procent semnificativ având în vedere că acest sector continuă să fie dominat de bărbați la nivel global.

„Este încurajator să vedem că absolventele și profesionistele sunt atrase din ce în ce mai des de ideea unei cariere în domeniul IT&C. Din 2014, de la înființarea DB Global Technology, am observat o creștere constantă a numărului de femei care aplică pentru aceste posturi, pentru toate specialitățile și nivelurile de senioritate, preferate fiind pozițiile de Business Analyst și Project Manager”, a spus Iulia Cîrmaciu, Director Resurse Umane DB Global Technology.

Creșterea interesului femeilor pentru domeniul IT&C se reflectă, de asemenea, în numărul studentelor care frecventează cursurile de profil. Conform datelor Universității POLITEHNICA din București, procentul acestora a crescut constant în ultimii ani, la nivelul Facultăților de Automatică și Calculatoare și Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

„Ca profil, femeile care își doresc o carieră în IT&C sunt sigure pe sine, deschise la noi experiențe profesionale și sunt dornice să împărtășească din experiența și cunoștințele lor, să îi sprijine pe cei din jur. Cu toate că nu există diferențe semnificative între candidați în funcție de gen, putem spune că femeile care aplică acordă mai multă atenție beneficiilor precum serviciile medicale, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra de acasă și oportunitățile de training”, a adăugat Iulia Cîrmaciu.

Deutsche Bank, compania mamă a centrului de tehnologie din București, a derulat de-a lungul timpului numeroase inițiative pentru a încuraja diversitatea de gen la toate nivelurile de activitate ale companiei. Cel mai recent eveniment în acest sens a avut loc la București și a reunit atât reprezentante din managementul companiei globale, cât și numeroase femei care au urmat o carieră în IT&C în România.