Marc Andreessen, co-fondatorul navigatorului web Netscape, care făcea furori pe la mijlocul anilor ’90 înainte să fie detronat de Internet Explorer,  lucrează  la dezvoltarea unui nou browser, conform „New York Times”.

Andreessen, în prezent un om de afaceri în Silicon Valley,  este interesat să reediteze succesul avut cu Netscape, fiind încurajat de succesul browserului Mozilla Firefox.

„Există o mulţime de lucruri pe care le-ai putea face diferit atunci când porneşti un browser de la zero”, a declarat Andreessen pentru nytimes.com. Start-up-ul se va numi RockMelt şi se află într-o stare foarte incipientă de dezvoltare.

Pe piaţa browserelor se poartă, în prezent, un război între Microsoft, Mozilla şi Google. Cota de piaţă a celor de la Microsoft este în scădere, în timp ce Mozilla creşte constant. Google, cu browserul Chrome, câştigă de partea sa din ce în ce  mai mulţi internauţi, fiind considerat cel mai rapid browser.

Potrivit statisticilor StatCounter, Internet Explorer are, în prezent, o cotă de piaţă de 63,3%, Mozilla Firefox 28,3%, iar Chrome 1,95%.

SURSA: NYT