Premierul Luxemburgului, în stare gravă în spital. Oficialul în vârstă de 48 de ani respiră foarte greu

Xavier Bettel este internat în spital în momentul de față și respiră greu. Totuși, internarea sa fusese o măsură de precauția și acesta nu este intubat, conform informațiilor transmise de rte.ie

Amintim că oficialul în vârstă de 48 de ani a fost testat pozitiv cu COVID-19 la scurt timp după summitul UE de la sfârșitul lunii iunie.

A intrat în izolare pentru zece zile

De asemenea, acesta a intrat în izolare pentru zece zile, în ziua de 27 iunie, la mai puţin de 48 de ore după un summit european desfăşurat la Bruxelles unde s-a întâlnit cu alţi lideri din Uniunea Europeană. Şeful guvernului luxemburghez prezenta simptome uşoare, precum febră şi dureri de cap. Niciun alt participant nu a fost considerat drept un caz contact, a precizat executivul luxemburghez.

După ce starea i s-a înrăutățit, Xavier Bettel și-a delegat dreptul de semnătură ministrului finanțelor. În 6 mai, lui premierului din Luxemburg i-a fost administrată prima doză de vaccin AstraZeneca.

Ministrul Finanţelor Pierre Gramegna a primit prin delegare semnătura premierului, în vederea unei „garantări mai bune a continuităţii operaţionale”, era explicat într-un comunicat.

Totuși, Xavier Bettel „va continua să se ocupe de coordonarea lucrărilor guvernamentale şi îşi va asuma funcţia la distanţă”, dă asigurări cabinetul.

„Starea medicală în prezent a premierului este considerată gravă, dar stabilă. Asftel, personalul medical a decis că este necesară o spitalizare pentru a fi ţinut sub observaţie, pe o durată estimată de două până la patru zile”, arată comunicatul.

Sursă foto: Dreamstime