Este o situație dramatică în Brazilia, una dintre țările cu cel mai mare focar din lume după Statele Unite. Inclusiv soţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro şi unul dintre miniştrii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit unui comunicat oficial difuzat joi, relatează Reuters.

La doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a declarat că a fost testat negativ după săptămâni de carantină, soţia acestuia, Michelle, a fost testată pozitiv, a anunțat biroul prezidenţial.

”Prima doamnă Michelle Bolsonaro a fost pozitivă pentru COVID-19 joi. Ea este în stare bună şi va urma toate protocoalele stabilite”, a indicat sursa citată, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Cu puţin timp înainte, ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei din Brazilia, Marcos Pontes, a declarat că a fost testat din nou pozitiv, devenind al cincilea ministru din guvernul lui Bolsonaro diagnosticat cu boala COVID-19.

Aceste cazuri sunt un semn palpabil al dimensiunii focarului din Brazilia, care a înregistrat miercuri noi recorduri pentru cazuri de COVID-19 şi decese cauzate de această boală.

Epidemia de coronavirus din Brazilia nu dă niciun semn de regres, din contră, Brazilia continuă să treacă prin creșteri record ale numărului de infectări. Președintele brazilian Jair Bolsonaro, un cunoscut adversar al măsurilor de carantină și restricție pentru stoparea coronavirusului, a spus în repetate rânduri că boala nu este decât o „gripă ușoară”. Cu toate acestea, președintele a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

În trecut, el a făcut flotări cu protestatarii anti-restricții, a înlocuit ministrul Sănătății cu un general loial lui, și a participat la mai multe proteste anti-restricții și anti-carantină.

Situația din Brazilia este cu atât mai gravă cu cât numărul infectărilor și deceselor zilnice se menține ridicat de aproape o lună.