Numărul deceselor provocate de coronavirus crește pe zi ce trece în România. Recent, un fost director al Finanțelor Publice a fost răpus de Covid-19. Victima era nevaccinată. Acesta s-a stins în ambulanță, chiar în curtea spitalului, potrivit realitateadebuzau.net.

A murit din cauza COVID-19 în ambulanță

Este vorba despre fostul director al Direcției Județene a Finanțelor Publice (DJFP) din județul Buzău, Petruș Cârcei. Acesta a activat în domeniu din 2013 până în anul 2016.

Virusul care a făcut zeci de mii de victime în țară, l-a răpus și pe Petruș Octavian Cârcei. Acesta s-a îmbolnăvit de COVID-19. Așteptarea i-a fost fatală, cu toate că ajunsese deja în curtea Spitalului Județean, fostul director a murit în ambulanță, azi noapte.

Petruș Octavian Cârcei s-a prezentat cadrelor medicale abia pe data de 27 octombrie, miercuri, după o perioadă lungă în care a preferat să rămână izolat la domiciliu. Când a ajuns la spital, starea sa de sănătate era deja grav agravată.

În urma consultației medicale, doctorii au hotărât să-l plaseze într-unul dintre containerele aflate în curtea Spitalului Județean, unde avea să aștepte eliberarea unui loc în spital. Din nefericire pentru acesta, așteptarea a durat prea mult. Petruș Octavian Cârcei a decedat la vârsta de 57 de ani. Trebuie menționat faptul că Fostul director al Direcției Județene a Finanțelor Publice (DJFp) Buzău nu era vaccinat.

Bilanț COVID, final octombrie

Până astăzi, 25 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.571.115 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), dintre care 7.275 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.331.225 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.187 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 152 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 724 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 44.980 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.10.2021 (10:00) – 25.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 301 decese (151 bărbați și 150 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.