Pentru prima oară în istoria competiției DreamHack, anul acesta se organizează DreamHack Balkan, la care vor participa cele mai bune echipe din România, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Croația și Ungaria. Evenimentul, organizat de Computer Games și Professional Gamers League (PGL), va avea loc în București, pe 5 și 6 noiembrie, în pavilionul D2 al Romexpo.

Competiția este o premieră și pentru România, fiind prima competiție DreamHack găzduită vreodată de țara noastră și primul eveniment de acest tip la care participă echipe din afara României. 
Jocurile oficiale ale primei ediții DreamHack Balkan vor fi Counter Strike 1.6 și Starcraft 2. Prima zi a evenimentului va fi dedicată jucătorilor din România, etapă în care va fi selectată cea mai bună echipă de Counter Strike 1.6, dar și cel mai bun jucător de Starcarft 2, care vor reprezenta România la nivel regional.
În cea de-a doua zi va avea loc etapa regională, în care jucătorii calificați vor concura alături de 16 echipe și 16 jucători individuali din țările participante. În urma competiției, cele mai bune două echipe de Counter Strike 1.6 și câștigătorul Starcraft 2 vor participa mai departe la finala DreamHack Winter din Suedia, Jonkoping, programată între 24-27 noiembrie. Costurile de transport, cazare și licență pentru aceștia vor fi suportate de organizatorii DreamHack Balkan, jucătorii calificați urmând să primească și premii în bani și produse hardware, oferite de sponsorii evenimentului.
În afara competiției oficiale, vor fi organizate jocuri demonstrative de FIFA12 și DOTA2. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului și spectatorii își vor testa abilitățile jucând unele dintre cele mai renumite jocuri pentru PC, dispozitive mobile și tablete la standul special amenajat.
Intrarea la eveniment este liberă în ambele zile. De asemenea, cei care doresc să urmărească competiția live și să își susțină echipele și jucătorii favoriți, o pot face accesând www.dolcetv.ro.  Sponsorul principal al evenimentului este ClickNet Romtelecom.
DreamHack este cel mai mare festival digital din lume, cu o istorie de 17 ani. Evenimentul a debutat ca unul de tip Bring Your Own Computer, în cadrul căruia participanții își aduceau propriile calculatoare pentru a juca pe parcursul celor trei zile de desfășurare.
Festivalul deține și un record pentru cea mai mare petrecere LAN organizată vreodată, pentru ediția din 2010 care a înregistrat peste 12.000 de participanți. Premiile pentru câștigătorii DreamHack Winter 2011 depășesc 60.000 de euro.