Chiar dacă este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Sârbu, Mocanu ar putea rămâne în CME şi după plecarea acestuia din fruntea companiei, pe poziţia deţinută în prezent de Zuzana Ťapáková, care va fi schimbată din funcţie, susţin surse din grupul CME, citate de publicaţia online slovacă MediaBoom. Potrivit acestora, cele mai mari şanse pentru preluarea poziţiei de director general la TV Markiza le are românul Costi Mocanu. Până în prezent, grupul CME nu a făcut niciun anunţ oficial cu privire la plecarea Zuzanei Tapakova.

Contactat de Capital, Costi Mocanu nu a confirmat existenţa unor discuţii pentru preluarea acestei funcţii. “În Slovacia, eu sunt în discuţii doar cu colegul meu responsabil de platforma Voyo, aşa cum discut şi cu ceilalţi colegi din alte ţări care se ocupă de Voyo”, ne-a declarat Mocanu. “Cine a spus că Zuzana Ťapáková va pleca? CME nu a anunţat oficial aşa ceva”, a adăugat acesta.

Jurnalist pe domeniul sportiv, Costi Mocanu lucrează în Pro TV încă din 1995 şi a ajuns să conducă postul 13 ani mai târziu, după ce a fost şef şi peste Sport.ro. De la finele anului trecut, când a fost înlocuit în funcţia de director general de Anca Budinschi, Costi Mocanu este senior vice-president head pentru platforma de conţinut plătit Voyo a CME.

Markiza este un post de televiziune lansat în Slovacia în 1996. Deţinut iniţial de politicianul Pavol Rusko, a intrat ulterior în reţeaua CME. Presa slovacă a speculat faptul că actualul director general al postului, Zuzana Ťapáková, îşi va pierde postul în actualul proces de reorganizare a CME din cauza pierderilor de venituri din publicitate din ultima perioadă şi a eşecului unor proiecte costisitoare de emisiuni. Pe pierdere în Slovacia a fost şi platforma Voyo, coordonată la nivelul grupului de Costi Mocanu. Voyo este o platformă online de entertainment cu conţinut diversificat, exclusiv şi legal, oferit în sistem de abonament şi Pay Per View. Utilizatorii pot vedea filme, emisiuni informative şi de divertisment, seriale, show-uri, evenimente sportive sau seriale în condiţii legale. Potenţialul afacerii este erodat de concurenţa site-urilor care piratează conţinut, disponibile gratuit, împotriva cărora reprezentanţii CME au declanşat mai multe acţiuni.