Astfel, potrivit discuției dintre cei doi, președintele Chinei consideră că  că noul coronavirus este un ”diavol” şi că China este foarte sigură că va învinge în lupta împotriva acestuia, relatează Reuters, citată de news.ro.

De asemenea, Xi Jinping şi-a exprimat convingerea că OMS şi comunitatea internaţională vor face o evaloare ”calmă, obiectivă şi raţională” a noului coronavirus, potrivit televiziunii de stat chineze.

 

Cum vor fi protejați chinezii?

Cei doi au discutat despre modalităţi de protejare a chinezilor şi străinilor în zone afectate de epidemie şi ”alternative posibile” la evacuări, a anunţat un purtător de cuvânt OMS, Christian Lindmeier.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, care se află la Beijing de luni, urmează să revină miercuri la Geneva, a precizat el.

În ceea ce privește epidemia de coronavirus, comitetul OMS de Urgenţă este ”ţinut la curent” cu evoluţia acesteia, care s-a răpândit în alte 13 ţări, a precizat purtătorul de cuvânt.

OMS nu a constatat o răspândire a virusului de la om la om între călători care se întorc din China – cu excepţia unui al doilea membru al familiei infectat de către o rudă care s-a întors în Vietnam -, ”o veste bună, dar care desigur se poate schimba”, a subliniat Lindmeier.