Decizia a fost luată în contextul în care numărul persoanelor contaminate cu virusul ucigaș continuă să crească, potrivit jurnalului oficial de la Madrid, informează AFP şi Reuters.

Potrivit informațiilor, măsura va intra în vigoare de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi va continua până pe 25 martie, la miezul nopţii.

„Realizarea de zboruri directe între orice aeroport situat în Italia şi orice aeroport situat în Spania este interzis de pe 11 martie, la miezul nopţii, şi până pe 25″, se menţionează în ordonanţa guvernului lui Pedro Sanchez.

Există excepții

Potrivit textului sunt prevăzute și anumite excepții, în special pentru avioanele cargo, zborurile umanitare sau medicale.

Potrivit unui ultim bilanţ comunicat marţi la prânz, numărul persoanelor contaminate de coronavirus în Spania a crescut de la 1.204 luni seară la 1.622 şi numărul morţilor a crescut de la 28 la 35. Practic, numărul de cazuri s-a triplat de duminică.

De asemenea, în contextul răspândirii epidemiei, regiunea Madrid, cea mai afectată din ţară, a decis luni seară să închidă toate şcolile şi universităţile începând de miercuri, timp de două săptămâni.