Compania Medicago, cu sediul central în Quebec, Canada și care este deținută în proporție de 40% de Philip Morris, a anunțat producerea unei particule de tip virus (VLP) a noului coronavirus. Producerea acestei particule tip virus este primul pas în dezvoltarea unui vaccin eficient. Acesta urmează să fie disponibil pentru testare în cursul lunii iulie, scrie stiripesurse.ro.

Medicago colaborează în prezent cu Centrul pentru Cercetări în Domeniul Bolilor Infecţioase al Laval University, care a contribuit la dezvoltarea unui vaccin împotriva Ebola. De asemenea, în 2009, tot Medicago a produs un vaccin candidat împotriva H1N1 la numai 19 zile de la apariţia virusului.

„Ritmul progresului iniţial pentru COVID-19 poate fi atribuit capabilităţii platformei noastre bazată pe plante, care este capabilă să producă soluţii de vaccinuri şi anticorpi pentru a contracara acest risc global pentru sănătatea publică. Capacitatea de a produce un vaccin candidat în decurs de 20 de zile după obţinerea genei este un factor de diferenţiere major pentru tehnologia noastră dovedită. Această tehnologie ne permite să efectuăm o extrapolare cu o viteză fără precedent pentru a putea să combatem COVID-19″, a afirmat Bruce Clark, CEO Medicago.

Peste 10.000 de noi cazuri anunțate de OMS

Aproape 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în întreaga lume, cu un total de 142.539 de cazuri confirmate, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Dintre cele 9.769 de cazuri noi, aproape 7.000 au fost înregistrate în ţări din Europa, în timp ce în China au fost doar 18 cazuri, potrivit raportului zilnic al OMS. Numărul deceselor de COVID-19 în lume este 5.393, iar dintre acestea 438 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Italia a rămas cel mai grav afectată în ultimele zile, cu 2.547 de cazuri noi şi 252 de decese, în timp ce în Spania situaţia a continuat să se agraveze cu 1.266 de persoane contaminate şi 120 de decese.

În lume, Iranul este locul în care coronovirusul se răspândeşte cel mai rapid cu 1.289 de cazuri şi 514 decese.