România Hypermarché a anunţat că va deschide un nou hipermarket pe piaţa din România, în  Drobeta Turnu Severin, în urma unei investiţii de 22 de milioane de euro. Acesta va fi a şasea locaţie din reţeaua sa, proiectul urmând să fie dezvoltat de IBT ROM Construct SRL.

“Cora România vizează deschiderea în 2011 a celui de-al treilea hipermarket în provincie. Compania noastră are o strategie extrem de selectivă în ceea ce priveşte proiectele în care deschide magazine”, a declarat Philippe Lejeune, Preşedinte România Hypermarché. Acesta a subliniat că noua inaugurare urmeză trendul extinderii în punctele strategice din provincie.

Al treilea hipermarket Cora care va fi deschis în provincie se va întinde pe o suprafaţă de 8.000 mp, cu o galerie comercială de aproximativ 4000 mp. Conform oficialilor companiei. valoarea totală a investiţiei programate este estimată la 22 de milioane de euro.

Magazinul va comercializa produse din sectoarele alimentar şi nealimentar, produse care sunt, potrivit companiei, în proporţie de 97% de la furnizori locali.

Cora România, parte a Grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail. Grupul francez este prezent pe piaţa din România prin intermediul a 4 hipermarket-uri: Cora Pantelimon, Cora Lujerului, Cora Sun Plaza în  Bucureşti şi Cora Cluj-Napoca în ţară.