Lungmetrajul este distribuit la ora actuală în 240 de săli de cinema italiene, inclusiv în săli multiplex.

Filmul produs de Bobby Păunescu, Domenico Procacci şi Jean Labadie a avut la bază un scenariu scris de Daniele Vicari şi de Laura Paolucci, iar din distribuţia lui fac parte Jennifer Ulrich, Monica Bîrlădeanu, Claudio Santamaria, Elio Germano, Alessandro Roja şi Cosmin Seleşi.

Premiat în februarie de publicul de la Berlinală, ocazie cu care a avut loc şi premiera internaţională, lungmetrajul "Diaz – Don’t Clean Up This Blood" prezintă evenimentele din ultima zi a Summitului G8 desfălşurat la Genova, când mai mult de 300 de agenţi ai forţelor de ordine au dat buzna în incinta şcolii “Diaz”. Amnesty International a catalogat evenimentul drept “cea mai gravă încălcare a drepturilor omului dintr-o ţară vestică după al doilea război mondial” având în vedere că 93 de oameni au fost bătuţi şi arestaţi deşi nu au opus niciun fel de rezistenţă. 50 dintre aceştia au fost torturaţi în lagărul de concentrare din Bolzaneto.

"Diaz – Don’t Clean Up This Blood" va avea premiera în Statele Unite cu prilejul Festivalului de Film de la Seattle, din luna iunie, şi va ajunge şi în cinematografele din România tot anul acesta. 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/KVysTs75mBI" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>