Scandalul “Loteria”, articolele din presa sportiva si afacerea Hilton sunt cele trei evenimente care i-au schimbat viata unuia dintre cei mai bogati romani: vicepremierul George Copos.

Suspectat de evaziune fiscala de catre Departamentul National Anticoruptie (DNA), George Copos acuza in cadrul unui amplu interviu acordat revistei Capital grupuri de interese, si vorbeste voalat despre acuzarea sa ca o replica la scandalul “Matusa Tamara”. Vicepremierul pretinde ca a luat decizia de vanzare a magazinelor Ana Electronic din cauza pierderilor de miliarde de lei inregistrate de companie. DNA sustine ca prin vanzarea unora dintre spatii catre persoane fizice, Copos a evitat plata unor taxe catre stat. “Noi le-am vandut la valoarea peste inventar, stabilita la o reevaluare a lor in 2003. si dvs. daca veneati, va vindeam un spatiu”, explica el.


Cat despre demisia din biroul politic al Partidului Conservator, el sustine ca a luat decizia in urma unei campanii de presa derulate de publicatia sportiva a trustului patronat de Dan Voiculescu, presedintele Partidului Conservator.


Dat in judecata de compania Tehnofrig pentru ca si-a incalcat cuvantul si contractul de cumparare a hotelului Hilton in 2005, Copos reactioneaza pentru prima data spunand ca acestia au uitat sa mai vina cu banii, asa cum au promis. “In ultimul moment, colegii de la Ana Hotels au fost obligati sa mearga la banca, sa ia un credit de 25 de milioane de euro si sa plateasca”, sustine Copos.
Omul de afaceri are o avere de circa 240 de milioanede euro, fiind mai bogat cu 70 milioane euro decat in 2004. Anul trecut, Copos a adaugat in portofoliul holdingului Ana hotelul Hilton din Bucuresti. El a inaugurat in decembrie 2005, in Poiana Brasov, o telegondola in care a investit opt milioane de euro. La sfarsitul anului trecut a deschis centrul pilot Ana Pan pentru industria alimentara, o investitie “green-field” de sapte milioane de euro. Tot anul trecut, omul de afaceri a vandut pachetul de actiuni pe care il avea la Mobifon, incasand aproape 24 milioane de euro.

Continuare:

 Copos: “Cautati-i pe cei care s-au imbogatit pe ceafa statului”