Margarina este unul dintre cele mai controversate produse alimentare de pe piaţă, în seama căruia se pun numerose efecte nocive exercitate asupra organismului, dar şi beneficii datorate lipsei colesterolului.

Istoria margarinei începe în perioada interbelică, atunci când criza economică era atât de puternică, iar untul era un lux asemenea caviarului, încât s-a impus apariţia pe piaţă a unui nou produs mai accesibil cumpărătorilor din punct de vedere al preţului, dar şi avantajos pentru comercianţi.

Cea mai controversată dintre operaţiunile prin care se obţine margarina a fost şi continuă să rămână aceea de hidrogenare, care, potrivit specialiştilor în nutriţie, fac din margarină o bombă cu ceas pentru sănătatea organismului uman, fiind o bogată sursă de grăsimi trans.

Ce conţine margarina de pe piaţă

În compoziţia unei cutii de 250 de grame de margarină se află : apă, uleiuri vegetale şi grăsimi vegetale interesterificate, sare (0,8%), emulgatori (poliglicerol poliricinoleat, mono şi digliceride ale acizilor graşi), acidifiant (acid citric), coloranţi (annatto, curcumină), aromă, antioxidant (edetat de calciu disodiu), vitamine (A, D3).

DETALII:
Citeşte mai mult pe evz.ro.