O treime dintre cei intervievaţi se declară interesaţi să îşi facă o asigurare privată de sănătate dacă ar exista spitale private de urgență. În plus, 18% dintre cei care iniţial s-au arătat neinteresaţi de o astfel de asigurare, se răzgândesc în momentul în care știu că ar exista posibilitatea creării unor unităţi de primire urgenţe în spitalele private. Cei mai interesaţi de această opţiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidenţii din oraşele medii şi mari şi persoanele cu studii superioare.
"Momentan, suntem în proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este și primului spital privat de urgență din România. Discutăm de o investiţie de minim 15 milioane Euro, un spital care va deţine 17 linii de gardă, și va respecta în totalitate normele locale și internaționale, și sperăm că autoritățile ne vor sprijni ca să finalizăm cât mai curând acest proiect"
a declarat Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.
Potrivit lui, nevoia pentru asigurările private de sănatate este din ce în ce mai mare în România, de altfel așa cum se întamplă oriunde în lume, însă până de curând această nevoie nu s-a putut contura din cauza lipsei unor unități spitalicești private, dar și a unui cadru legislativ corespunzător. Cele mai frecvente motive invocate pentru neîncheierea unei asigurări private de sănătate sunt lipsa banilor și a încrederii în unitățile sanitare din România.
La ora actuală, Medlife are deja 6 spitale private mono și pluri disciplinare în București și în țară, iar eforturile noastre pentru investiții cresc în continuare.
Românii merg din ce în ce mai rar la medic
 
În ceea ce privește frecvența vizitelor la medic, studiul curent reflectă o schimbare de atitudine în comportamentul românilor. Astfel, dacă anul trecut 58% din cei chestionaţi au afirmat că nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme, anul acesta 75% dintre români au răspuns că au fost cel puţin o dată sau de mai multe ori la medic, în ultimele 12 luni. Cei care se prezintă cel mai rar la un consult medical sunt persoane cu vârste cuprinse între 30-44 de ani care nu au atât de des probleme medicale, precum şi cele cu un venit redus. Din studiu a reieşit faptul că cele mai preocupate de sănătatea lor sunt în special femeile, persoanele în vârstă şi cele din mediul urban.

Sondajul a fost realizat în luna aprilie 2012, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane și oferă detalii despre atitudinea românilor în ceea ce priveşte asigurările private de sănătate cât şi informaţii despre preocuparea românilor pentru sănătatea lor.