Banca Transilvania a solicitat o derogare de la prevederile legii, urmând să notifice concentrarea economică, în cel mai scurt timp posibil. ”Am luat această decizie (de derogare – n. r.) având în vedere situaţia dificilă în care se află o mare parte a clienţilor Volksbank România, care au contractat credite în franci elveţieni. Banca Transilvania are posibilitatea de se implica rapid pentru a găsi soluţii în favoarea consumatorilor afectaţi”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Conform Legii Concurenţei, o concentrare economică nu poate fi pusă în aplicare înainte de a fi declarată compatibilă cu un mediu concurenţial normal, printr-o decizie adoptată de Consiliul Concurenţei. Consiliul Concurenţei poate emite, în cazuri excepţionale, la cerere, o decizie de derogare de la această interdicţie dacă solicitarea este motivată.
"Decizia Consiliului Concurenţei ţine cont de efectele asupra companiilor implicate şi asupra concurenţei", precizează autoritatea, potrivit Agerpres. Banca Transilvania şi Volksbank România activează pe piaţa financiar-bancară. Volksbank Services România prestează servicii de administrare şi vânzare a proprietăţilor dobândite de VBRO din executări silite.

Te-ar putea interesa și: